Dan neobičnih sportova

Dan neobičnih sportova

Dan neobičnih sportova

Rekli biste da je bio običan taj 28. septembar, ali je on bio sve samo ne običan dan!  Poseban po tome što je po prvi put u Šapcu održan Dan neobičnih sportova. I sve ostalo je bilo neobično  jer niko do sada nije promovisao učesnike i mlade talente koji se bave neobičnim sportovima te im dao „vetar u leđa“ s porukom  – iako si neobičan zaslužuješ uspeh!

Ekipa Doma zdravlja “Dr Draga Ljočić”
Vistra Fitness – Šabac

Dan neobičnih sportova privukao je veliki broj radoznalih, običnih i neobičnih ljudi, poštovalaca rada i dela onih koji sve čine ne bi li omladina zdravo živela. Interesantno je da je ceo Gradski trg bio interaktivan, što je i bio cilj ove manifestacije. Na taj način svako je mogao da „zagrebe“ po svojim željama i otkrije da li bi mogao da se bavi nekim od neobičnih sportova današnjice. Veliki broj Šapčana ostao je „otvorenih usta“ – zapanjen činjenicama – da ovakvi sportovi postoje kao i da među nama žive ti, „sasvim drugačiji“ ljubitelji istih. “Dan neobičnih sportova” organizovali su Pokret za Šabac Zelenih Srbije i Evropski centar za ekologiju, a podršku u vidu štanda za kontrolu visokog krvnog pritiska u čast obeležavanja Svetskog dana srca dao je i šabački Dom zdravlja.

Gimnazion Šabac – realni aikido

Zorainfo će dati i svoj medijski doprinos pa će naši čitaoci u nekoliko narednih nedelja biti u prilici da se upoznaju  sa svim “neobičnim” predstavnicima kroz intervjue i obične priče pojedinaca koji su izabrali da se bave retkim sportskim aktivnostima. Tako ćete u narednim danima bliže upoznati naše sugrađane koji brane boje Šapca i nose ga u krajeve gde se nikad nije čulo za nas. Oni u koga su vaše oči netremice gledale, a o kojim ćete čitati su: Vistra Fitness Šabac – fitness,  Athletic’s Center Šabac – crossfit, Bar Beast 015 – street workout, Klub američkog fudbala „Šabac Sharks“ – američki fudbal, Saiyan Prnjavor – rukoobaranje, Pikado klub „Šabac“ – pikado, Rvački klub Vitez Šabac – rvanje, Mačevalački klub ” Cerski junaci 1914“, Mountainbike klub Šabac – biciklizam, Parkour Šabac – parkur i Gimnazion Šabac – realni aikido.

Imamo sport za vas!

Rvački klub “Vitez” – Šabac

Postignut je cilj, kako organizatori rekoše, jer se okupilo 150 predstavnika svakoraznih sportova, a parola “Imamo sport za vas!” je i te kako imala smisla jer su svi posetioci, od najmlađih do najstarijih, na sopstveni način i spram svojih mogućnosti učestvovali u Danu neobičnih sportova.

Poenta nije u različitosti – poenta je živeti zdravo, baviti se fizičkom aktivnošću, a ako je to još propraćeno i uspehom tek to je onda pravi izbor. Nije važno samo imati  izbor, važno ga je napraviti pa bilo to drugima obično ili neobično. Srećno vam bilo, sportisti!