Ekologija

EVROPSKI CENTAR ZA EKOLOGIJU (ECE)

je postao član Saveta organizacija civilnog društva Šapca. Ova za sada neformalna mreža treba da omogući bolje uslove za rad svih šabačkih OCD, podstakne međusobnu saradnju, osnaži svako pojedinačnu organizaciju i omogući lakšu realizaciju projekata iz svih oblasti delovanja ovih organizacija.

član Saveta organizacija civilnog društva Šapca
Saveta organizacija civilnog društva Šapca

Evropski centar za ekologiju (ECE) je veoma mlada organizacija koju čine ljudi različitih starosnih dobi i različitih profesionalnih orjentacija i nivoa obrazovanja. Naši članovi, kojih ima oko 20 stalno aktivnih i oko 100 onih koji povremeno učestvuju u našim praktičnim aktivnostima, su posvećeni stalnom napredovanju kroz kroz različite edukativne aktinvosti (okrugli stolovi, seminari, javne tribine, građanske akcije…). Dugo smo bili neformalna organizacija. Onda smo shvatili da je dobro da imamo pravni okvir kako bi smo postigli veći uticaj kroz implementaciju projekata podržanih sredstvima različitih fondova.

dr Dejan Pavlović potpisuje povelju
dr Dejan Pavlović potpisuje povelju

Potrebnu su nam mladi ljudi

Primarno smo orjentisani na mlade ljude do 30 godina starosti i nešto starije, uključujući osobe sa manje mogućnosti, koji moraju steći znanja potrebna za rešavanje problema u oblasti ekologije, nezaposlenosti, obrazovanja i donošenja odluka u lokalnoj zajednici, ali su naša ciljna grupa i sve starosne grupe i sve kategorije stanovništva sa bilo kojim problemom.

Milica Rakić i dr Dejan Pavlović
Milica Rakić i dr Dejan Pavlović

Ciljevi Udruženja su:

zaštita životne sredine, organizacija aktivnosti na rehabilitaciji ugroženih područja, podizanje kulturološke svesti, organizacija i učestvovanje u akcijama humanitarnog tipa, zaštita ljudskih i manjinskih prava, promovisanje obrazovanja, nauke i informisanja, uticaj na razvoj lokalne politike, izgradnja lokalne zajednice, uticaj na omladinsku politiku, promocija aktivizma mladih, organizacija i učestvovanje u sportskim i rekreativnim dešavanjima, organizovanje edukacija svih kategorija stanovništva iz svih oblasti navedenih ciljeva, izgradnja kapaciteta civilnog društva, povezivanje sa organizacijama i udruženjima koja promovišu iste ili slične ciljeve u zemlji i inostranstvu, promocija svih aktivnosti udruženja.

Pridružite nam se.
www.ecologycentre.rs
eu.cen.eco@gmail.com